Sve što ste željeli znati o hrvatskim izviđačima te što su izviđači općenito, a možda se i učlanite u izviđače.

Zborovanje "Bistra 2011" - Zajedno za zajednicu

Članak, slike, linkovi...

[14.6.2011. 0:00:00 | pročitana: 1720x ]
Dana 11. i 12. lipnja u Gornjoj Bistri se održalo 7. Zborovanje SIH-a pod nazivom "Zajedno za zajednicu", na koje je došlo oko 1200 izviđača iz cijele Hrvatske kako bi zajedno naglasili doprinos koji volonteri ulažu u razvoj društva. Ova manifestacija organizirana je kao nacionalna aktivnost obilježavanja Europske godine volontiranja u RH pod pokroviteljstvom Vlade, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Zagrebačke županije. 
Organizator je bila 25. SDI "Bistra" u suradnji s ranim lokalnim udrugama – kulturno umjetničke udruge, vatrogasci i druge te s različitim kompanijama – Navigo sistem, policija, GSS. Nekoliko izviđačkih udruga organiziralo je različite izviđačke radionice te aktivnosti.  
Ove godine izviđačko Zborovanje bila je jedna od najvećih akcija obilježavanja EUROPSKE GODINE VOLONTERA – EYV u Republici Hrvatskoj. Cilj Zborovanja bio je druženje, natjecanje te razmjena stečenog znanja i vještina izviđača.  
Akciju je nakon otvaranja upotpunio fotograf Šime Strikoman koji je snimio milenijsku fotografiju izviđačke marame s oznakom evropske godine volontiranja EYV. 
U nedjelju je akciju službeno zatvorila pokroviteljica ove manifestacije premijerka Jadranka Kosor koja je zahvalila izviđačima što su svoje zborovanje posvetili volonterizmu u Hrvatskoj, poručujući kako bi se svatko trebao angažirati i dio svoga rada posvetiti i dobrobiti drugih. Predsjednica Vlade RH bila je u pratnji ministra obrane Davora Božinovića i saborskog zastupnika i gradonačelnika Zaprešića Željka Turka, a ugostio ih je načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić. 
 
 
Ovo su mediji koji su prenijeli obavijest o Zborovanju: 
 
• Danas su u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" trebali gostovati predstavnici SIH-a koji su govorili o izviđačima i volontiranju. 
 
HRT – Dnevnik (od 6:50 min dalje) 
 
HRT – web 
 
HRT - Radio Sljeme 
 
Portal Net.hr 
 
Službene stranice Vlade RH 
 
Portal Skole.hr 
 
VIDEO: Z-1 televizija, talk show "Županijskih 60" (gosti Krešimir Gulić, Bojan Smode, Tonči Jelavić)  
 
Braniteljski portal 
 
Grad Zaprešić - službene web stranice 
 
Zagrebačka županija - službene web stranice 
 
VIDEO: Snimanje milenijske fotografije